3
آشوب‌ و اعتراض در خیابان‌های آمریکا:

از اعتراضات لس آنجلس چه خبر؟

  • کد خبر : 4450
  • 10 ژوئن 2025 - 19:25
از اعتراضات لس آنجلس چه خبر؟
پس از آنکه اعتراضات لس آنجلس علیه اخراج اجباری مهاجران در آمریکا به وقوع پیوست، نگاه رسانه‌های جهان بار دیگر به نحوه برخورد پلیس و نیروهای امنیتی با معترضان دوخته شد. 

به گزارش پایگاه خبری همزمان،پس از آنکه اعتراضات لس آنجلس علیه اخراج اجباری مهاجران در آمریکا به وقوع پیوست، نگاه رسانه‌های جهان بار دیگر به نحوه برخورد پلیس و نیروهای امنیتی با معترضان دوخته شد. 

روز جمعه ششم ژوئن برابر با ۱۶ خرداد بود که رسانه‌های خبری گزارش دادند تظاهراتی در لس آنجلس در اعتراض به بازداشت مهاجران غیرقانونی به وقوع پیوسته است. اما ماجرای اعتراضات لس آنجلس چیست؟ 

بازداشت مهاجران ازسوی اداره گمرک و مهاجرت

ماجرا از آنجایی شروع شد که مأموران اداره گمرک و مهاجرت آمریکا روز جمعه در چندین حمله هماهنگ در لس آنجلس، ده‌ها نفر از آنچه به گفته آن‌ها، «مهاجران غیرقانونی» بودند را بازداشت کردند؛ بازداشتهایی که آتش شعله اعتراضاتی گسترده را در لس آنجلس برافروخت. 

وقتی پلیس آمریکا در اعتراضات لس آنجلس به زور متوسل می‌شود

به نوشته الجزیره، این حملات که به شکل عملیات‌های نظامی انجام گرفت، نگرانی‌ها را در خصوص استفاده از زور و قوه قهریه از سوی مقامات اداره مهاجرت از یکسو و نیز مسأله حفظ حقوق مهاجرانی که مدارک قانونی ندارند، از سوی دیگر برانگیخت. 

بر اساس گزارش الجزیره، مأموران فدرال اداره گمرک و مهاجرت آمریکا به همراه مأموران وزارت امنیت میهن (DHS)، اف‌بی‌آی و اداره مبارزه با مواد مخدر یکسری عملیات علیه مهاجران در صبح جمعه مورخه ششم ژوئن برابر با ۱۶ خرداد انجام دادند. 

در این عملیاتها، افرادی که مظنون بودند قوانین مهاجرتی را نقض کرده و از اسناد تقلبی مهاجرتی استفاده کرده‌اند، بازداشت شدند. این در حالی بود که این بازداشت‌ها بدون احکام قضایی صورت گرفته بود. 

بازداشتهایی که بر اساس سیاست ضد مهاجرتی ترامپ صورت گرفت

به نوشته الجزیره، این بازداشت‌ها که بدون احکام قضایی هم انجام گرفته و طی آن بیش از ۴۰ نفر بازداشت شدند، بخشی از یک طرح بزرگتر ذیل سیاست مهاجرتی دولت دونالد ترامپ بود.  تبلیغات

جالبتر آنکه دو روز قبل از آن یعنی در روز چهارشنبه هفته گذشته نیز دونالد ترامپ با امضای یک اعلان ریاست جمهوری، ورود شهروندان ۱۲ کشور را به خاک آمریکا منع کرده بود و برای شهروندان هفت کشور دیگر نیز محدودیت‌های بیشتری وضع کرده بود. این محدودیت‌های سفری در واقع تازه‌ترین اقدام علیه مهاجران بود که بر اساس وعده‌های ترامپ در کارزار انتخاباتی‌اش انجام می‌گرفت. 

اعتراضاتی که به یکباره شعله‌ور شد

اما پس از آنکه در راستای سیاست‌های ضد مهاجرتی ترامپ، نیروهای اداره گمرک و مهاجرت آمریکا اقدام به بازداشت ده‌ها تن در سراسر شهر لس آنجلس کردند، به یکباره آتش اعتراضات لس آنجلس شعله‌ور شد. معترضان در اعتراضات لس آنجلس در برابر یک مرکز بازداشت فدرال گرد آمدند و خواستار آزادی بازداشت‌شدگان شدند؛ اما پلیس ضدشورش با پرتاب گاز اشک‌آور جمعیت را متفرق کرد. مأموران برای متفرق کردن جمعیت، نارنجک‌های صوتی به خیابان پرتاب کردند، در حالی که معترضان فریاد می‌کشیدند و بعضی از آن‌ها با تلفن‌های همراه خود از صحنه فیلم می‌گرفتند. یکی از معترضان در اعتراضات لس آنجلس حتی تلاش کرد با زور مانع خروج یک خودرو شود. 

از اعتراضات لس آنجلس چه خبر؟
از اعتراضات لس آنجلس چه خبر؟

یکی از معترضان در اعتراضات لس آنجلس در حالی که جمعیتی با پلاکاردهای اعتراضی او را احاطه کرده بودند، گفت: «جامعه ما مورد حمله و وحشت قرار گرفته. این‌ها کارگرند، این‌ها پدرند، این‌ها مادرند، و این باید پایان یابد. اجرای قوانین مهاجرت که خانواده‌های ما را در سراسر کشور به وحشت انداخته و عزیزان ما را می‌رباید، باید فوراً متوقف شود.» 

دستور ترامپ برای اعزام گارد ملی

اما بالاگرفتن اعتراضات از یکسو و متمایل نبودن فرماندار و شهردار دموکرات ایالت کالیفرنیا و شهر لس آنجلس برای برخورد شدید با معترضان از سوی دیگر، خشم ترامپ، رئیس جمهور جمهوری خواه آمریکا را برانگیخت و همین امر سبب شد وی در فرمانی، دستور اعزام نیروهای گارد ملی را برای برخورد شدید با معترضان صادر کند. 

بخوانید:  درباره فریدا کالو؛ زنی عجیب، هنرمند و قدرتمند+ آثار

بر این اساس طبق اعلام دبیر مطبوعاتی کاخ سفید، دونالد ترامپ فرمانی را امضا کرد که طی آن دو هزار نیروی گارد ملی برای مقابله با آنچه «بی قانونی در کالیفرنیا» خوانده شده، در کالیفرنیا مستقر شدند. 

این اقدام البته با مخالفت فرماندار دموکرات کالیفرنیا روبرو شد و او این اقدام را تنها در جهت «تشدید تنشها» قلمداد کرد. 

خشم ترامپ از ادامه اعتراضات: زدن ماسک اعتراضات لس آنجلس ممنوع!!

اما پس از امضای این فرمان، ترامپ که از ادامه اعتراضات و ناآرامی‌ها در لس‌آنجلس همچنان عصبانی بود، معترضان را افرادی مزدور و شورشی خطاب کرد. او ابتدا روز گذشته در حالی که از معترضان خشمگینی که با زدن ماسک به صورت به خیابانها می‌آیند، عصبانی بود، در حساب کاربری خود در تروث سوشال نوشت: «از این به بعد، زدن ماسک در اعتراضات ممنوع است. این افراد چه چیزی را می‌خواهند پنهان کنند؟» 

از اعتراضات لس آنجلس چه خبر؟

بعد وی از فعالیت‌های گارد ملی آمریکا تمجید کرد و گوین نیوسام (Gavin Newsom)، فرماندار کالیفرنیا و «کارن بس» (Karen Bass)، شهردار لس‌آنجلس را افرادی فاقد صلاحیت خواند و گفت: «آن‌ها قادر به انجام وظیفه‌شان نیستند و ما اعتراضات چپ افراطی که بیشترشان آشوبگران مزدور هستند را تحمل نمی‌کنیم.» 

او البته بار دیگر امروز در سخنانی در حساب کاربری خود معترضان اعتراضات لس آنجلس را افرادی مزدور و آشوبگر خطاب کرد و نوشت: «اوضاع در لس آنجلس بسیار بد به نظر می‌رسد. افرادی که ماسک بر صورت دارند را همین حالا بازداشت کنید.» 

او سپس بار دیگر معترضان در لس آنجلس را «مزدوران شورشی» خطاب کرد و با انتقاد شدید از شهردار و فرماندار لس آنجلس نوشت: «فرماندار گوین نیوسام و شهردار «کارن بس» بایستی از مردم لس آنجلس بخاطر کار وحشتناکی که انجام داده‌اند، عذرخواهی کنند که این شامل شورشهای لس آنجلس نیز می‌شود. اینها معترضان نیستند، آن‌ها آشوبگران و شورشیان هستند. به یاد داشته باشید. نبایستی ماسک زده شود. »

آیا پایه‌های دوکراسی در آمریکا در حال ریزش است؟ 

اما بازداشت خشونت‌آمیز ده‌ها مهاجر آن هم بدون حکم قضایی از یکسو و بعد استقرار نیروهای گارد ملی برای مقابله شدید با معترضان اعتراضات لس آنجلس به این مسأله از سوی دیگر و نیز اظهارات تند ترامپ در خصوص معترضان و شورشی و مزدور خواندن آن‌ها سبب شد تا واکنش برخی چهره‌ها و مقامات آمریکایی به این مسأله برانگیخته شود. 

در همین ارتباط، «برنی سندرز» سناتور آمریکایی در واکنش به تصمیم ترامپ برای استفاده از گارد ملی برای سرکوب معترضین گفت که این تصمیم، نشان‌دهنده ورود آمریکا به ساختار سیاسی دیکتاتوری است. 

او در مصاحبه با سی‌ان‌ان روز یکشنبه گفت: «ما رئیس جمهوری داریم که این کشور را به سرعت به سمت اقتدارگرایی سوق می‌دهد… برداشت من این است که فرماندار کالیفرنیا و شهردار لس‌آنجلس درخواست [حضور] گارد ملی را نداده‌اند، اما او [ترامپ] فکر می‌کند حق دارد هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» 

همچنین گاردین در این ارتباط نوشت: سندرز و بسیاری دیگر، مدت‌هاست که در مورد خطر بالقوه‌ای که ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری خود برای دموکراسی آمریکا ایجاد کرده، هشدار داده‌اند. ترامپ از زمان بازگشت به کاخ سفید، با اقدامات متعددی از جمله حمله به دانشگاه‌ها، کاهش هزینه‌های دولت و اخراج ده‌ها هزار کارمند سبب شده سیاست و زندگی مدنی در آمریکا آشفته شود.

لینک کوتاه : https://hamzamaan.ir/?p=4450

نظرات شما

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال نظرات
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.