به گزارش پایگاه خبری همزمان،فیلم خائن کشی مسعود کیمیایی سی امین فیلم سینمایی بلند مسعود کیمیایی با اتمام مراحل ساخت، آماده ی نمایش در جشنواره فیلم فجر شده است.
کیمیایی علاوه بر کارگردانی، نویسندگی فیلم خائن کشی را هم برعهده داشته و تهیه کننده ی آن علی اوجی بوده است.
خائن کشی فیلم پربازیگری محسوب می شود و یکی از نکات جالب درباره ی این فیلم ترکیب متفاوت بازیگران آن است. امیر آقایی، نسیم ادبی، سام درخشانی، نرگس محمدی، سارا بهرامی، پانته آ بهرام، فرهاد آئیش، شکیب شجره، پردیس پورعابدینی ، الهام حمیدی، حمیدرضا آذرنگ، اندیشه فولادوند، پولاد کیمیایی، سعید پیردوست، کیانوش گرامی و رضا یزدانی، از بازیگران فیلم خائن کشی هستند.
برخی از بازیگران فیلم خائن کشی پیش از این هم تجربه ی همکاری با مسعود کیمیایی را داشته اند اما اغلب آن ها برای نخستین بار است که در برابر دوربین این کارگردان سرشناس قرار گرفته اند.
این فیلم که حال و هوایی تاریخی دارد و داستان آن در سال های ۱۳۳۰-۱۳۳۱ میگذرد، نیم نگاهی به ملی شدن صنعت نفت نیز دارد.
فیلم جدید مسعود کیمیایی داستان رفاقت است. در این فیلم قسمتی از زندگی مهدی بلیغ مشهورترین سارق و کلاهبردار ایرانی به تصویر کشیده شده است.
مهدی بلیغ مشهور به آرسن لوپن ایران، یک دزد و خلافکار ایرانی بود که بیشتر کارهای غیرقانونی خود را در دهه های ۳۰ و ۴۰ خورشیدی انجام میداد. او در یکی از این کلاهبرداری های هوشمندانه ی خود کاخ دادگستری تهران را به عنوان یک هتل زیبا به دو تاجر آمریکایی (در برخی منابع گفته شده دو تاجر عرب) به صورت غیرقانونی فروخت. مهدی بلیغ که به علت قتل عمد در زندان بود بعد از پیروزی انقلاب از زندان آزاد شد. اما مدت کوتاهی پس از آن به دلیل اعتیاد و همراه داشتن مواد مخدر دوباره دستگیر و در سال ۶۰ به دستور صادق خلخالی در خیابان ناصرخسرو تهران تیرباران شد.
مهدی بلیغ از دل طبقه ی فقیر جامعه بیرون آمده بود و شاگرد اول مدرسه بود اما آنقدر خانواده اش دست تنگ بود که مجبور شد مدرسه را رها کند اما همین هوش بالا بعداً او را به معروف ترین خلافکار تهران تبدیل کرد.
قصه ی کلاهبرداری بلیغ وقتی شروع شد که فهمید به راحتی می شود به مردم زمین ملک فروخت. او قولنامه جعل می کرد و زمین ها و خانه ها را به قیمتی نجومی به مردم می فروخت و پیش از آنکه آن ها به جعلی بودن قولنامه پی ببرند بلیغ گریخته بود.
معروف ترین داستان بلیغ فروش کاخ دادگستری به دو تاجر آمریکایی است. او در زمان معامله سرایدار را با تطمیع و پرداخت پول راضی کرده بود اتاق وزیر را برای یک ساعت به او اجاره دهد و مهمان هایش را در کاخ بگرداند. بلیغ حتی ۲۰۰ جفت دمپایی با رنگ های مختلف پشت در اتاق ها گذاشت و به مشتری ها گفت این اتاق ها را اجاره داده و نمی شود از آن ها بازدید کرد! او ۵۰۰ هزار تومان بیعانه گرفت تا ده روز بعد ملک را تحویل بدهد اما دیگر خبری از او نبود.
بلیغ اما درگیر یک انتقام جویی شد که زندگی اش را به هم ریخت و همین قصه ی فیلم تازه مسعود کیمیایی است.
مسعود کیمیایی حتی مهدی بلیغ را می شناخته و از نزدیک او را دیده و بلیغ ماجراهای جالبی از زندگی خودش را برای کیمیایی تعریف کرده است.
نقش مهدی بلیغ در فیلم خائن کشی را مهدی آقایی بازی کرده است.
همچنین فرهاد آییش در این فیلم برای سومین بار در نقش دکتر مصدق ظاهر شده است. او پیش از این هم در فیلم سینمایی «تختی» و نمایش «راپورت های شبانه دکتر مصدق» نقش این چهره تاریخی را ایفا کرده بود.
این فیلم دکور سنگینی داشت. تمامی لوکیشن های این فیلم از جمله ساختمان بانک ملی ایران در سال ۱۳۳۰ واقع در میدان فردوسی توسط سهیل دانش اشراقی، طراح صحنه ی کار ساخته شدند. کار ساخت دکور فیلم خائن کشی نزدیک به هشت ماه پیش از شروع فیلمبرداری آغاز شد و تا پایان فیلمبرداری ادامه داشت.
فیلمبرداری فیلم خائن کشی در سال ۹۹ آغاز شد و در روز ۲۹ اسفند ماه همان سال، همزمان با روز ملی شدن صنعت نفت به پایان رسید.