به گزارش پایگاه خبری همزمان، مطلب زیر نگاهی به زندگی و کارنامهٔ پربارنگاهی پییر کاردن، امپراطور مد و شخصیت برجسته صنعت فشن قرن بیست و یکم خواهد داشت.
بچه پایین شهر
پییر کاردن با نام اصلی پیهترو کُستانته کاردینی از والدینی ایتالیایی به دنیا آمد و در خردسالی همراه پدر و مادر کشاورزش که از فاشیسم میگریختند به فرانسه مهاجرت کرد.
پییر کاردن همنسل ایو مونتان (با نام اصلی ایوو لیوی) و سرژ رژیانی (با نام اصلی رجیو امیلیا) ستارگان سینما و موسیقی فرانسه و از نسل آن مهاجران ایتالیایی بود که با وجود فضای بیاعتمادی و بیگانههراسی، با هنر خود تصویر فرانسه پس از جنگ را ساختند.
کاردن که با غرور خود را «مردی خودساخته» میخواند، میگفت: «من بچهٔ پایین شهر بودم و پییر کاردن شدم و اگر دوباره هم زندگی کنم با ذوق و شوق تمام همین کار را میکنم.»
طراحی لباس در جهان پر شور پس از جنگ
پییر کاردن که از چهارده سالگی کار خیاطی را در سنتاتین آغاز کرده بود، در ۱۹۴۴ به پاریس آمد و سه سال بعد اولین کسی بود که در مغازه تازه افتتاح شدهٔ کریستین دییور استخدام شد و خیلی زود با کت و بلوزهای کمرباریکی که طراحی کرد معروف شد.
آغاز کار برند پیر کاردین
پیر کاردین در سال ۱۹۵۰ دیور را ترک کرد و کسب و کار خود را پایهگذاری کرد. دیور علاوه بر آن برای پیر پیام تبریک داد، برند وی را به مشتریان خود نیز معرفی میکرد. او با اولین مجموعه از لباسهایی که طراحی کرد، توانست به عضویت انجمن طراحان مدرن ( chamber syndicale ) درآید. اولین بوتیک برای لباسهای زنانه به نام حوا توانست موفقیت چشمگیری به دست آورد. کاردین در زمان بسیار کوتاهی توانست در سطح بین المللی نیز مورد توجه قرار گیرد و کسب و کار خود را به خارج از فرانسه نیز انتقال دهد.
پییر کاردن دربارهٔ شیوه کارش میگفت: «من شبیه مجسمهساز با طراحی لباس برخورد میکنم، یعنی اول شکلی میآفرینم و بعد سعی میکنم بدن را در آن جا بدهم.»
وی با مطالعه در رابطه با سبک زندگی شرقی کشور ژاپن را برای افتتاح یکی از شعب خود مناسب دید و برند خود را در آن کشور راهاندازی کرد. در مدرسه مد ژاپن به وی دکترای افتخاری مد داده شد و در همان جا از وی دعوت به عمل آمد تا به تدریس سبک خود در آن مدرسه بپردازد. پس از آن نیز وی اولین بوتیک مردانه خود را در پاریس با نام آدم افتتاح کرد.
دوزندهای که آینده را دید
کاردن که تا آن زمان، مانند تمامی طراحان بزرگ لباس در پاریس، کارگاه ویژهٔ تکدوزی داشت اولین کسی بود که در ۱۹۶۲ لباسهایش را برای سریدوزی و تولید انبوه به یک فروشگاه زنجیرهای سپرد.
همین کارش سبب شد تا اتحادیه دوزندگان پاریس بهشدت از او انتقاد کند. آنها خواستار استعفای کاردن شدند اما سه سال بعد او به عنوان رئيس همین اتحادیه برگزیده شد زیرا طولی نکشید تا معلوم شود حق با او بوده است؛ پییر کاردن توانسته بود آینده صنعت پوشاک را ببیند.
پییر کاردن : امپراطوری مد
دهه 1960 یکه دوره موفق برای کاردین بود .در سال های اول این دهه ، او شروع به طراحی لباس با الهام از دانش خود کرد. او تنها با الهامی که از سفر زاپن خود گرفته بود این مجموعه ها را طراحی کرد که به شدت طراحان ژاپنی را تحت تاثیر قرار داد. موفقیت بعدی کاردین در سال 1966 اتفاق افتاد ، زمانی که لباس های او تمام پاریس را فرا گرفته بود او خط تولید لباس کودکان را راه اندازی کرد. در دهه 1960 کاردین سبک جدیدی از لباس های مردانه را که تلفیقی از لباس های مردانه آمریکایی و انگلیسی بود را معرفی کرد.
در دهه های بعد خانه مد پیر کاردین به یک امپراطوری بزرگ تبدیل شد . کاردین توانست مجوزهای زیادی برای طراحی های خود کسب کند او حتی طراحی مبلمان ، ماهی تابه ، بطری آب و …. را انجام می داد. او همچنین صاحب یک رستوران زنجیره ای به نام ماکسیم است که انتقاد بسیاری از طراحان را به دنبال داشت.
او هم اکنون صاحب یک قلعه در شهر کوچک لاکوست است . او درآمد فروش خود را صرف سرمایه گذاری و خرید زمین و باغ می کند. هیچ کس نمی تواند انکار کند که پیرکاردین از ثروتمندترین و بانفوذترین طراحان عرصه مد است.
خیاط قرن
پییر کاردن امپراطور مد که نزدیک به یک قرن عمر کرد برای بسیاری از هنرمندان و شخصیتهای مشهور سدهٔ بیستم لباس دوخت از سالوادور دالی و ریتا هیورث گرفته تا خود کریستین دییور و گروه بیتلز که با کت و شلوارهای یقه ماندارین او مشهور شدند.
او خود زمانی گفته بود: «من یک دایناسورم. اما پیرترین دوزندهای هستم که کارگاهش را خودش اداره میکند.»