21

درباره واکسن آسترازنکا و اهمیت دوز سوم

  • کد خبر : 2790
  • 06 آگوست 2021 - 0:21
درباره واکسن آسترازنکا و اهمیت دوز سوم
یک مطالعه دانشگاه آکسفورد نشان می‌دهد تزریق دوز سوم واکسن آسترازنکا شش ماه پس از تزریق دوز دوم می تواند باعث افزایش محافظت در برابر ویروس کوید ۱۹ (کرونا) شود.

به گزارش پایگاه خبری همزمان،واکسن آسترازنکا؛ پژوهشگران دریافته‌اند که تزریق دوز سوم این واکسن منجر به افزایش قابل توجه آنتی بادی در بدن شده و باعث افزایش قدرت پاسخ ایمنی در برابر گونه‌های مختلف و جدید ویروس می‌شود.

محققان دریافته‌اند که دوز سوم منجر به افزایش قابل توجه آنتی‌بادی‌ها شده. و باعث تقویت پاسخ ایمنی در برابر انواع مختلف ویروس می شود.

با این حال به گفته پروفسور اندرو پولارد ، سرپرست آزمایش واکسن آکسفورد هنوز هیچ نشانه ای مبنی بر نیاز به افزایش دوزهای واکسن وجود ندارد. زیرا هنوز مشخص نیست که مصونیت بدن در برابر ویروس کرونا با گذشت زمان از بین می‌رود یا نه. اما اگر ایمنی با گذشت زمان از بین برود امکان تقویت مجدد سیستم ایمنی بدن فراهم است.

اهمیت دوز سوم واکسن آسترازنکا

به گفته پروفسور پولارد. تزریق دو دوز واکسن بیش از ۹۰ درصد از بستری شدن بیماران در بیمارستان جلوگیری می کند. اما اکنون دشوار است که بگوییم دوز سوم می تواند چه مقدار به این درصد اضافه کند‌.

هنوز مشخص نیست که آیا انگلیس یا سایر کشورها نیاز به تجویز دوز سوم دارند یا خیر. اما این مطالعه نشان می دهد که واکسن آسترازنکا بدون تغییر می تواند به عنوان یک تقویت کننده ایمنی بدن در مقابل ویروس عمل کند.

هفته گذشته ، مت هنکوک ، وزیر بهداشت سابق انگلیس گفت برنامه هایی برای تزریق دوز تقویت کننده  واکسن کووید۱۹ در انگلستان در چند هفته آینده ارائه می شود.

همچنین دوز سوم واکسن می تواند در ایالات متحده هم مورد نیاز باشد. زیرا شرکتهای تولید کننده واکسن‌های فایزر و مدرنا در حال تولید و توسعه دوز تقویت کننده این واکسن‌ها هستند.

به گفته آلبرت بورلا، مدیرعامل فایزر. مردم احتمالاً ظرف ۱۲ ماه پس از واکسیناسیون کامل به یک دوز تقویت کننده نیاز خواهند داشت.

نیاز شهروندان آمریکایی به دوز تقویت کننده واکسن به اطلاعاتی بستگی دارد. که نشان می‌دهد. زمان مصونیت بدن در مقابل ویروس چه مدت خواهد بود. در این زمینه دکتر آنتونی فائوچی ، مشاور پزشکی رئیس جمهور آمریکا ماه گذشته اعلام کرد: ما دقیقاً نمی‌دانیم چه زمانی نیاز به دوز تقویتی واکسن داریم.

مطالعه دانشگاه آکسفورد نشان می‌دهد که دوز سوم واکسن موجود،  آنتی بادی ها را افزایش داده و پاسخ سلولهای T و پاسخ ایمنی را در برابر انواع مختلف ویروس از جمله ویروس کرونای نوع دلتا که برای اولین بار در هند شناسایی شده افزایش می‌دهد.

واکسن آسترازنکا

محققان همچنین دریافتند که دوز دوم واکسن آسترازنکا حتی اگر ۱۰ ماه پس از اولین دوز تزریق شود. در بدن مصونیت ایجاد می کند. به گفته پروفسور پولارد سرپرست آزمایش واکسن آکسفورد، این موضوع. برای کشورهای دارای عرضه کمتر واکسن، که ممکن است نگران تأخیر. در تزریق دوز دوم به جمعیت خود باشند، خبری اطمینان بخش است.

بخوانید:  مروری بر اکتشافات باستانی سال ۲۰۲۰؛ اجداد ما چگونه زندگی می‌کردند؟

آیا با آسترازنکا کرونا می‌گیریم؟

این واکسن حاوی هیچ ویروس زنده‌ای نیست، بنابراین نمی‌تواند افراد را بیمار کند. آسترازنکا از بخشی از پروتئین ویروس ساخته می‌شود.

این واکسن توسط شرکت دارویی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آسفورد کشف شد.

آسترازنکا را می توان برای افراد 18 ساله و بالاتر استفاده کرد و استفاده آن در سنین کمتر تجربه نشده است.

تزریق این واکسن در زنان شیرده مشکلی ایجاد نمی‌کند اما زنان باردار بهتر است قبل از دریافت واکسن با پرشک خود مشورت کنند. در کشوری مانند استرالیا اعلام می‌شود تنها در صورتی که شخص باردار جزء گروه‌های پرخطر است یعنی دارای بیماری زمینه‌ای است یا در محیطی که احتمال ابتلا به ویروس در آن زیاد است، واکسن دریافت کنند.

عوارض جانبی تزریق آسترازنکا چیست؟

البته این واکسن مانند دیگر واکسن‌ها و داروهای موجود در جهان عوارض جانبی هم دارد.

یک نفر از هر 10 نفر ممکن است احساس خستگی، کبودی، درد یا خارش در بازوی و محل تزریق واکسن، سردرد، درد عضلانی، حالت تهوع و تب را تجربه کند.

بیش از یک نفر در 100 نفر ممکن است قرمزی یا تورم در محل تزریق، اسهال و استفراغ را تجربه کند.

یک نفر در هزار نفر کاهش اشتها، سرگیجه، خواب آلودگی، تعریق و متورم شدن غدد لنفاوی را تجربه می‌کند.

آسترازنکا مناسب کدام گروه سنی است؟

افراد بالای 18 سال می‌توانند این واکسن را دریافت کنند.

چه کسانی نباید واکسن آسترازنکا بزنند؟

گفته می‌شود افرادی که سابقه واکنش های حساسیتی (آنافیلاکسی) دارند و افرادی که تب بالای 38 درجه دارند نباید واکسن بزنند. همچنین آن‌هایی که به دنبال تزریق نوبت اول دچار هر نوع عارضه شدید شده‌اند، منع مصرف نوبت دوم واکسن را دارند.

نکاتی که پس از دریافت واکسن باید رعایت شوند

بعد از دریافت واکسن تا نیم ساعت در مرکز بمانید.

در صورت بروز علائم خفیف مانند درد، تب و آبریزش بینی از مسکن مانند استامینوفن یا آنتی هیستامین استفاده کنید. و در صورت بروز عوارض «شدید» با مرکزی که واکسن تزریق شده تماس بگیرید.

کدام افراد باید در تزریق واکسن آسترازنکا احتیاط کنند؟

در افرادی که مبتلا به بیماری خونریزی‌دهنده یا اختلال انعقادی (هموفیلی) هستند یا داروهای رقیق کننده خون (ضدانعقادی) مصرف می‌کنند، واکسیناسیون باید در ساعت‌های اول پس از دریافت فاکتورهای انعقادی انجام شود و محل تزریق حدود 30 دقیقه فشار داده شود. افرادی که ضعف سیستم ایمنی یا بیماری اتوایمیو دارند باید با پزشک معالج خود مشورت نمایند.

لینک کوتاه : https://hamzamaan.ir/?p=2790

نظرات شما

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال نظرات
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.